Autoritatile din Belgia sustin ca se confrunta cu o epidemie de rujeola adusa din Romania

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 13:20
1116 citiri
Autoritatile din Belgia sustin ca se confrunta cu o epidemie de rujeola adusa din Romania
Foto: Ziare.com

Regiunea Valonia din Belgia se confrunta cu o epidemie de rujeola, fiind inregistrate mai mult de 70 de cazuri de la inceputul anului, in conditiile in care media in mod normal este de zece ori mai mica. Autoritatile sustin ca sursa este o persoana intoarsa din Romania.

Agentia pentru o viata de calitate (AViQ) a facut un apel la prudenta, vineri, in conditiile cresterii numarului de cazuri de rujeola, scrie Sudinfo.be.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Charleroi, Jodoigne, Namur si Verviers, iar epidemia, care afecteaza deopotriva adulti si copii, ar fi fost declansata dupa intoarcerea unei persoane din Romania, unde este o epidemie serioasa, informeaza AViQ.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a intervenit telefonic, sambata dupa-amiaza, la Digi 24, comentand situatia din Romania si din Europa. Acesta a spus ca "astfel de situatii au aparut si in alte tari din Europa".

"In Romania, avem 3.000 de cazuri, avem 16-17 decese. Circula o tulpina care a circulat si in Italia. Vorbim de calatorii, transport de mare viteza. Lucrurile in acest moment nu sunt intr-o zona favorabila in ce ne priveste pe noi. Este o epidemie de rujeola in Romania", a spus Rafila.

Rujeola este o boala virala contagioasa si pot aparea complicatii grave, cu precadere in cazul persoanelor care prezinta riscuri, precum bebelusii, cei care au probleme cu imunitatea sau gravidele.

Pana acum o luna, bilantul era de 2.000 de cazuri de rujeola si 14 morti in Romania, astfel ca multe cazuri s-au inregistrat doar in ultima luna. ...citeste mai departe despre "Autoritatile din Belgia sustin ca se confrunta cu o epidemie de rujeola adusa din Romania" pe Ziare.com

#epidemie rujeola Belgia, #roman epidemie rujeola Belgia, #epidemie rujeola Romania , #Stiri Administratie