Autoritatile se lauda cu o noua banda, de 400 de metri, pe DN 1A Ploiesti-Buzau

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 09:07
1466 citiri
Autoritatile se lauda cu o noua banda, de 400 de metri, pe DN 1A Ploiesti-Buzau

CNADNR a deschis circulatiei, marti, o noua banda a DN 1A, cu o lungime de aproape 400 de metri, pentru care institutia a platit peste 560.000 de lei, iar autoritatile locale din Prahova au cheltuit alti 363.000 de lei pentru devierea utilitatilor si mutarea unui gard.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a finalizat, marti, lucrarile la partea carosabila in cadrul proiectului "Largire cu a doua banda a partii carosabile pe relatia Ploiesti - Buzau a DN 1 A intre Km 70+550 - 70+935, dreapta", a anuntat Consiliul Judetean Prahova intr-un comunicat.

Conform sursei citate, valoarea contractului de executie a celor 385 de metri de sosea pe o banda a DN 1 A este de 562.982. lei, fara TVA, bani suportati din bugetul CNADNR.

Pe langa aceasta suma, autoritatile locale din Prahova, respectiv Consiliul Judetean Prahova si Primaria comunei Barcanesti, pe teritoriul careia trece drumul largit cu o banda, au platit 363.000 de lei pentru devierea retelelor de utilitati, respectiv apa, gaze, fibra optica si telefonie din amplasamentul pe care s-a realizat largirea drumului si pentru mutarea gardului Liceului Agricol Barcanesti pe o distanta de 100 de metri.

Potrivit CJ Prahova, prin largirea cu o banda a tronsonului de drum de 385 de metri se urmareste fluidizarea traficului pe DN 1 A intre sensul giratoriu DN1 - DN1 A si sensul giratoriu DJ 101 D si DN 1 A, avand in vedere numarul mare de autovehicule care tranziteaza acest sector de drum national, precum si faptul ca acest segment asigura accesul spre Ploiesti.

Marti, cand noua banda a drumului a fost deschisa circulatiei, in zona au fost prezenti prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, dar si primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, si autoritati locale din comuna Barcanesti, precum si reprezentanti ai companiei de drumuri. Tot marti, au inceput lucrarile pentru marcarea rutiera si montarea semnelor de circulatie pe acest tronson.

#banda DN 1A, #lucrari carosabil Ploiesti Buzau , #Stiri Administratie