Autostrada "blestemata" Sibiu-Orastie va fi salvata cu 35.000 de salcami

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 22:08
974 citiri
Autostrada "blestemata" Sibiu-Orastie va fi salvata cu 35.000 de salcami
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania de Infrastructura Rutiera a gasit o solutie pentru alunecarile de teren care afecteaza autostrada Sibiu-Orastie, despre care multi spun deja ca s-ar putea numi autostrada blestemata, dupa numeroasele probleme cu care s-a confruntat in doar 3 ani de la inaugurare.

CNAIR a decis sa planteze peste 35.000 de salcami in zona cu alunecari, pentru a stabiliza terenul care a luat-o la vale. Iar marea plantare a inceput sambata, in cea mai dificila dintre zone, pe dealul Bucium, informeaza Digi24.

Puietii de salcam vor fi plantati pe 7 kilometri de versant, in 4 zile, de angajati ai CNAIR adusi din alte judete, mai exact din sucursalele Brasov, Covasna si Harghita.

Contractul initial cu constructorul italian al autostrazii prevedea si stabilizarea versantilor de catre societatea straina. Dar statul a reziliat acel contract in 2016, asa ca acum ii revine CNAIR sa faca aceasta lucrare.

"Aceasta lucrare, aceasta plantare de fapt, va costa undeva la 12.600 de lei. Deci nu este, nu putem spune ca este o lucrare scumpa, dar este una eficienta. Vom suporta si aceste sume, ca si sumele pentru reparatii, tot din garantia de buna executie, retinuta de la constructorul Salini Impregillo", a declarat Alin Serbanescu, purtator de cuant la CNAIR, pentru sursa citata.

Autostrada Orastie-Sibiu a fost urmarita de ghinion inca de la inaugurare.

Tronsonul a fost dat in folosinta in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, iar la taierea panglicii a participat si premierul de-atunci, Victor Ponta.

Insa, la aproape un an dupa aceea, lotul a fost inchis pentru ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil, iar DNA a deschis un dosar penal pe aceasta tema.

Autostrada a fost reparata in regie proprie de CNAIR, iar circulatia a fost reluata in octombrie 2016, dar in ianuarie 2017 a fost iarasi inchisa pentru putin timp, pentru noi reparatii, insa pe alt tronson.

Si ca si cum asta nu era de ajuns, in martie au aparut informatii cum ca aceeasi autostrada este in pericol din cauza alunecarilor de teren, provocate de defrisarile masive facute in apropiere. Taierea fagilor seculari de pe dealul Bucium a fost avizata insa de Ocolul Silvic. ...citeste mai departe despre "Autostrada "blestemata" Sibiu-Orastie va fi salvata cu 35.000 de salcami" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada Sibiu Orastie salcami , #Stiri Administratie