Autostrada Lugoj-Deva. Doua loturi vor fi construite de o asociere italo-romana. Vezi cand vor fi gata si cat costa

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 12:15
3390 citiri
Autostrada Lugoj-Deva. Doua loturi vor fi construite de o asociere italo-romana. Vezi cand vor fi gata si cat costa
Unul dintre loturile autostrazii Lugoj-Deva, aflate in constructie

Proiectarea si executarea loturilor 2 si 3 din autostrada Lugoj - Deva, estimate initial la aproape 2,1 miliarde de lei (peste 464 milioane de euro) fara TVA, au fost atribuite de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) asocierilor conduse de italienii de la Salini, respectiv de romanii de la Teloxim Con.

Valoarea celor doua contracte atribuite depaseste valoarea de 1,14 miliarde de lei (circa 254 milioane de euro). Acestea prevad proiectare si executarea celor doua loturi, sectorul Dumbrava - Ilia si sunt finantate din Fondul de Coeziune (85%), in cofinantare cu Bugetul de Stat (15%).

Durata de executie este de 30 luni, din care sase luni pentru proiectare si 24 luni pentru executia lucrarii, iar perioada de notificare a defectiunilor este de 48 luni.

Autostrada Lugoj-Deva este inclusa de guvern pe lista lucrarilor publice care vor fi tratate anul viitor cu prioritate la finantare, urmand sa fie inaugurata in 2015.

Lotul 2, contract de 125 milioane de euro

Lucrarile pentru lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva erau estimate initial la aproape 1,1 miliarde de lei, iar oferta castigatoare a fost de aproape 563 milioane de lei (125 milioane euro) fara TVA>

Contractul a fost atribuit de CNADNR asocierii dintre Salini (liderul asocierii) si Secol - Societa Edile Costruzioni e Lavori. La aceasta licitatie au fost primite 18 oferte, din care numai trei au fost admise.

Salini va subcontracta serviciile de proiectare a autostrazii, parte din contract care reprezinta 3% din valoare.

Lotul 3, contract de aproape 129 milioane de euro

Lucrarile de proiectare si executare a lotului trei a fost atribuit asocierii dintre Teloxim Con, Aldesa Contrucciones si Arcadis Eurometudes, prima fiind liderul asocietiei, valoarea contractului fiind de aproape 580 de milioane de lei (circa 129 milioane de euro) fara TVA.

Valoarea estimata a contractuli era de peste un miliard de lei, fara TVA.

Patru tronsoane de autostrada vor fi inaugurate in decembrie

La finalul lunii octombrie, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a anuntat ca patru tronsoane de autostrada, pe traseele Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu, vor fi inaugurate in luna decembrie.

Acestea sunt Lugoj-Deva - lotul 1, la Orastie-Sibiu, loturile 1, 2 si 4. Acestora li se adauga, in 2014, Nadlac-Arad, lotul 1 si 2, si Orastie-Sibiu lotul 3.

Potrivit acestuia, in 2015 vor fi inaugurate tronsoanele de autostrada "abia licitate", respectiv Timisoara-Lugoj - lotul 2 si Lugoj-Deva - loturile 2, 3 si 4.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada inaugurare, #lugoj deva, #autostrada deva , #Stiri Administratie