AVAS vinde actiuni de la 50 de companii in 2013

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 17:25
2305 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va scoate la vanzare, in 2013, pachetele majoritare sau minoritare a 50 de companii, din totalul celor 330 pe care le detine in portofoliul sau.

Presedintele AVAS, Marius Lucian Obreja, considera ca privatizarea acestor companii va fi un "subiect sensibil", tinand cont de complexitatea operatiunilor si problematica economica si sociala pe care acestea o ridica.

"Privatizarea pentru pachetele de actiuni gestionate de AVAS este un sector sensibil, aceasta activitate desfasurandu-se in conformitate cu legislatia specifica privatizarii si cu angajamentele fata de Fondul Monetar International. Dificultatile procesului de privatizare a societatilor comerciale sunt determinate atat de aria intinsa a problematicii care trebuie rezolvata, cat si de profunzimea cu care trebuie abordate si solutionate problemele de natura economica si sociala", a anuntat Obreja intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Pentru societatile aflate in insolventa, AVAS are in vedere aplicarea unor masuri care sa urmareasca mentinerea in functiune a modulelor viabile si pastrarea locurilor de munca. Modulele viabile vor fi valorificate de catre investitorii interesati sa preia afacerile la cheie, precizeaza AVAS.

Institutia are in portofoliu 329 de firme, din care 13 sunt pachete majoritare.

#privatizare firme stat, #privatizari AVAS, #pachete actiuni AVAS, #privatizari AVAS 2013 , #Stiri Administratie