Avem nevoie de o lege anti-comunista, in pandant cu cea anti-legionara

Sambata, 05 Martie 2016, ora 18:54
730 citiri
Avem nevoie de o lege anti-comunista, in pandant cu cea anti-legionara

In ciuda primirii ostile de care s-a bucurat, legea anti-legionara aduce un plus de civilitate pe scena publica romaneasca. Ea are nevoie in continuare de clarificari (prin instructiuni de aplicare pentru judecatori) si, mai ales, impune o rapida rejudecare a unora dintre procesele-mascarada organizate de comunisti dupa 1945.

Nu toate verdictele acestor procese sunt, poate, corupte politic si ideologic; totusi, avem motive temeinice sa banuim ca macar o parte din ele au fost simple formalitati cu deznodamantul dictat de Stalin. Or, in conditiile in care legea anti-legionara functioneaza in baza acestor verdicte, e limpede ca avem datoria morala de a le revizita.

In plus, nevoia de echilibru si justitie istorica ne obliga sa propunem, in pandant cu legea anti-legionara, o lege anti-comunista cu efecte similare. Nu e nevoie - cel putin pentru un spirit democratic - de mari rafinari istoriografice pentru a asuma faptul ca fascismul si comunismul au fost, in egala masura, ideologii ...citeste mai departe despre "Avem nevoie de o lege anti-comunista, in pandant cu cea anti-legionara" pe Ziare.com

#lege anticomunista, #lege antilegionara , #Stiri Administratie