Avertismentul lui Aurescu pentru omologul sau ungar, dupa calificarea Romaniei drept "Statul Islamic al Europei"

Joi, 12 Martie 2015, ora 18:44
844 citiri
Avertismentul lui Aurescu pentru omologul sau ungar, dupa calificarea Romaniei drept "Statul Islamic al Europei"
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului sau ungar, Peter Szijjarto, ca este inacceptabila situatia creata la un miting din Budapesta, cand Romania a fost calificata drept "Statul Islamic al Uniunii Europene".

Aurescu a avut initiativa de a-i telefona lui Peter Szijjarto, pentru a aborda o serie de aspecte de actualitate din relatiile bilaterale, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

In cadrul convorbirii, Bogdan Aurescu a abordat problematica declaratiilor facute recent la Budapesta, in cadrul unui miting de comemorare, la data de 10 martie, potrivit carora, printre altele, Romania a fost calificata drept "Statul Islamic al Uniunii Europene".

Ministrul roman a reiterat ca o astfel de calificare a tarii noastre este inacceptabila, fiind in afara spiritului european care ar trebui sa caracterizeze relatiile de buna vecinatate si parteneriat strategic dintre Romania si Ungaria.

Aurescu si-a exprimat asteptarea ca apropiata ...citeste mai departe despre "Avertismentul lui Aurescu pentru omologul sau ungar, dupa calificarea Romaniei drept "Statul Islamic al Europei"" pe Ziare.com

#Aurescu omolog Ungaria, #Aurescu Ungaria Stat islamic , #Stiri Administratie