Avertizari meteo: Cod galben de ninsoare la munte si de vreme rea in toata tara

Sambata, 25 Martie 2017, ora 13:30
945 citiri
Avertizari meteo: Cod galben de ninsoare la munte si de vreme rea in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata, doua avertizari meteo de vreme rea - un cod galben de ninsoare si vant la munte si un cod galben de ploaie si vant in toata tara.

Astfel, de duminica dimineata, de la ora 08:00, pana la ora 20:00, este valabil un cod galben de de ninsoare si vant pentru Carpatii Orientali si Meridionali. In intervalul mentionat, in Carpatii Orientali si in cei Meridionali vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, cu rafale de peste 55...60 km/h, iar pe creste peste 70...80 km/h, viscolind si spulberand zapada.

De asemenea, un cod galben de ploaie si vant este valabil pentru intreaga tara de duminica, 26 martie, ora 03, pana luni, 27 martie, ora 10. Potrivit ANM, incepand din a doua parte a noptii de sambata spre duminica, precipitatiile se vor extinde treptat si vor cuprinde pe parcursul zilei de duminica centrul, sudul si estul tarii unde se vor cumula pe arii restranse 15...20 l/mp.

Va ploua, iar in Transilvania si trecator in Moldova vor fi precipitatii si sub forma de lapovita sau ninsoare. Indeosebi pe parcursul zilei de duminica, in majoritatea zonelor, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 50...60 km/h. In a doua parte a noptii de duminca spre luni si in dimineata zilei de luni, in regiunile intracarpatice si izolat in rest se va produce bruma.

Frigul va mai dura pana miercuri, de cand, spun meteorologii, vremea frumoasa se va reintoarce. ...citeste mai departe despre "Avertizari meteo: Cod galben de ninsoare la munte si de vreme rea in toata tara" pe Ziare.com

#cod galben zapada munte, #cod galben ploaie vant , #Stiri Administratie