Avionul prabusit in Ucraina a fost doborat cu o racheta provenita din Rusia - comisia internationala de procurori

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 15:49
1219 citiri

Avionul Malaysia Airlines, doborat in Ucraina in iulie 2014, cu 298 de oameni la bord, a fost lovit de o racheta Buk, adusa in estul Ucrainei din Rusia, a anuntat o comisie internationala de procurori care a anchetat in amanunt cazul.

Anuntul a fost facut miercuri, intr-o conferinta de presa la Rotterdam, informeaza CNN. Din comisie fac parte procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaesia si Ucraina.

Comisia este condusa de un grup de procurori din Olanda, in zborul MH17 cei mai multi dintre pasageri (196) fiind din aceasta tara.

Comisia a concluzionat ca racheta a fost lansata dintr-un sat controlat de rebeli, iar dupa ce a lovit aeronava si s-a prabusit la sol a fost transportata inapoi in Rusia.

Racheta a fost lansata de pe un camp, la 6 kilometri sud de satul Snizhne. "In momentul lansarii, acest teritoriu se afla sub controlul luptatorilor prorusi", a spus Wilbert Paulissen, seful Fortei ...citeste mai departe despre "Avionul prabusit in Ucraina a fost doborat cu o racheta provenita din Rusia - comisia internationala de procurori" pe Ziare.com

#avion doborat Ucraina concluzie ancheta, #avion doborat Ucraina vinovati raport, #avion doborat Ucraina comisie ancheta oficial , #Stiri Administratie