Avocat roman despagubit de CEDO pentru ca i-au fost interceptate convorbiri cu un client

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 09:23
1248 citiri
Avocat roman despagubit de CEDO pentru ca i-au fost interceptate convorbiri cu un client

Un avocat din Bacau trebuie sa primeasca 4.500 de euro de la statul roman, pentru ca i-au fost interceptate convorbirile cu o clienta care era supravegheata de procurori, inregistrarile fiind folosite ca proba, a decis Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Avocatul reclamant, Alexandru Pruteanu, este nascut in 1974 si locuieste in Bacau.

El s-a plans de faptul ca i-au fost interceptate convorbirile telefonice si nu a putut contesta masura si nici solicita ca inregistrarile sa fie distruse.

Evenimentele au avut loc in 2004 - 2005 cand Pruteanu era avocatul lui C.I., asociata, alaturi de sora ei si iubitul celei din urma, intr-o companie cercetata pentru inselaciune.

In contextul in care sora lui C.I. si iubitul ei fugisera din Bacau, fiind urmariti penal, pe 24 septembrie 2004, Tribunalul Bacau a admis cererea procurorilor sa intercepteze si sa inregistreze convorbirile telefonice ale lui C.I. timp de 30 de zile. Astfel, de pe 27 septembrie pana pe 27 octombrie, ...citeste mai departe despre "Avocat roman despagubit de CEDO pentru ca i-au fost interceptate convorbiri cu un client" pe Ziare.com

#interceptare avocat client despagubire CEDO , #Stiri Administratie