Basescu, despre armele nucleare aduse din Turcia in Romania: Nu se pot muta fara acordul Rusiei

Joi, 18 August 2016, ora 17:01
1189 citiri
Basescu, despre armele nucleare aduse din Turcia in Romania: Nu se pot muta fara acordul Rusiei
Foto: Facebook/Traian Basescu

Informatiile furnizate de Euractiv, potrivit carora SUA ar muta arme nucleare din Turcia in Romania, sunt "fanteziste", sustine Traian Basescu.

Fostul presedinte spune ca acest lucru presupune un proces de negociere care dureaza ani de zile.

"Fantezista stirea. Nu poti sa muti focoase nucleare cum ai muta un sac cu cartofi. Focarele nucleare au un regim de depozitare. O astfel de miscare implica un proces de negociere intre detinatorul focarelor nucleare si tara gazda care ia ani de zile. Pentru ca, o data depozitate pe teritoriul unui stat, riscurile pentru acel stat sunt extrem de ridicate", a spus fostul Traian Basescu.

El mai afirma ca, potrivit unui acord incheiat intre SUA si Rusia, niciuna dintre cele doua puteri mondiale nu pot amplasa arme nucleare pe teritoriul UE fara aprobarea celeilalte.

"Totodata, amplasarea armamentului nuclear american pe teritoriul UE nu se poate face fara acordul Rusiei. Nu poate nici Rusia, nici SUA sa-si ia arsenalul nuclear cum vor fara ...citeste mai departe despre "Basescu, despre armele nucleare aduse din Turcia in Romania: Nu se pot muta fara acordul Rusiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arme nucleare Romania, #arme nucleare Turcia Romania , #Stiri Administratie