Regele Mihai a fost adus in tara. Sicriul este depus pana diseara la Peles

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 14:56
1506 citiri
Regele Mihai a fost adus in tara. Sicriul este depus pana diseara la Peles
Foto: Ziare.com

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus, miercuri dimineata, in tara. Avionul militar cu sicrul a aterizat pe aeroportul Henri Coanda la ora 11:00, la Salonul Oficial. Inainte ca sicriul sa fie coborat din avion au batut clopotele in toata tara.

La aeroport au fost prezenti membri ai Casei Regale, printre care principesa Margareta, Radu Duda, fostul principe Nicolae, insotit de logodnica sa, dar si politicieni si reprezentanti ai Guvernului, printre care Ludovic Orban, Teodor Melescanu si Mihai Fifor.

La aeroport, sicriul regelui a fost asezat pe catafalc si s-a intonat imnul Romaniei, urmat de imnul regal. Apoi a fost oficiata slujba religioasa, insa nu de catre Patriarhul Daniel.

La 11:40, masina cu sicriul in care se afla trupul neinsufletit al regelui Mihai a plecat spre Sinaia. Sicriul a ajuns la Castelul Peles si a fost asezat in Holul de Onoare. Pe sicriul regelui Mihai a fost asezata Coroana de Otel, coroana regala a Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a venit la Castelul Peles si a depus o coroana de flori. Apoi, seful statului a mers in Holul de Onoare al castelului si a pastrat un moment de reculegere langa sicriul regelui.

Citeste mai departe si vezi GALERIA FOTO pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sicriu rege Mihai Romania, #regele Mihai a murit, #regele mihai murit, #regele mihai inmormantat , #Stiri Administratie