Bebelusi infectati cu E.coli: Care puteau fi sursele de contaminare? Cum ne protejam copiii? Ii mai vaccinam?

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 14:34
1135 citiri
Bebelusi infectati cu E.coli: Care puteau fi sursele de contaminare? Cum ne protejam copiii? Ii mai vaccinam?
Foto: pixabay.com

Numarul mare de copii internati la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic cauzat de infectarea cu o tulpina a bacteriei Escherichia coli, dar si bajbaiala autoritatilor responsabile cu aflarea cauzelor si stoparea fenomenului au produs confuzie si o vie ingrijorare in randul parintilor din judetul Arges.

"Nu mai stiu ce sa ii dau sa manance. Nu stim daca imbolnavirile s-au produs de la fructe, cum s-a spus initial, sau de la branza si lapte, cum s-a spus zilele astea. Poate e de la apa, cine stie? Si eu ce sa fac? Ce sa ii dau sa manance? Mi-e frica pentru ea! Nici vaccin nu stiu daca sa ii mai fac, am vazut ca pe Internet scrie ca vaccinul ar fi putut fi de vina", ne-a marturisit o mamica din Pitesti.

Pentru a veni in sprijinul parintilor, am adresat aceste intrebari legitime dr. Catalin Apostolescu, medic primar la Institutul de boli infectioase Matei Bals.

Cineva nu s-a spalat pe maini

In primul rand l-am rugat pe dr. Apostolescu sa spuna care pot fi sursele de ...citeste mai departe despre "Bebelusi infectati cu E.coli: Care puteau fi sursele de contaminare? Cum ne protejam copiii? Ii mai vaccinam?" pe Ziare.com

#bebelusi Marie Curie bacterie, #Catalin Apostolescu bacterie Marie Curie, #copii Arges ecoli , #Stiri Administratie