Becali, la dezbaterea pe gratiere: Ala care a furat un carnat e la puscarie, ala care a furat 200 de milioane e gratiat

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 10:58
5840 citiri

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus luni, la dezbaterea de la Ministerul Justitiei, ca OUG privind gratierea este "un proiect smechereste", pentru ca cel care a furat un carnat este la puscarie, iar un altul care a furat 200 de milioane este gratiat.

Becali a incercat sa duca discutia apoi spre regimul de executare a pedepselor, acuzand ca directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi si a cerut ca seful ANP Marius Vulpe, care este prezent la dezbatere, "sa fie dat afara".

"Este un proiect smechereste. Va dau cazul Visinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies in strada. Eu am propus intre trei si patru ani pentru abuz in serviciu. Eu am fost acolo (in penitenciar, n.r.) si stiu. (...) Ala care a furat un carnat e la puscarie, ala care a furat 200 de milioane este gratiat. Directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi", a spus Becali in interventia sa la dezbaterea publica de la Ministerul Justitiei.

Vezi aici, in format LIVE TEXT, cum se desfasoara dezbaterea

Becali a aratat ca cea mai mare problema a puscariilor este Administratia Nationala a Penitenicarelor. "Am un coleg care in patru ani nu a venit niciodata acasa", a adaugat Becali.

El a sustinut ca, daca tot se face o "lege a gratierii", trebuie ca prevederile acestea sa permita sa iasa 6.000 sau 7.000 de oameni din inchisori. "De exemplu, santajul ar trebui trecut in proiect", a precizat Becali.

Gigi Becali a fost incarcerat din 20 mai 2013 pana in 3 aprilie 2015, cand a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare primita in cele trei dosare, respectiv cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii, dosarul "Valiza" si cel al sechestrarii persoanelor care i-au furat masina.

In timpul dezbaterii, in sala sunt prezentate cu un videoproiector imagini din mai multe inchisori. ...citeste mai departe despre "Becali, la dezbaterea pe gratiere: Ala care a furat un carnat e la puscarie, ala care a furat 200 de milioane e gratiat" pe Ziare.com

#dezbatere ordonante justitie Becali, #dezbatere gratiere amnistie hoti violatori criminali , #Stiri Administratie