Biden: Parabola cu ocaua lui Cuza arata cum gandesc investitorii despre piata

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 16:45
1250 citiri
Biden: Parabola cu ocaua lui Cuza arata cum gandesc investitorii despre piata

In discursul sustinut la Palatul Cotroceni, vicepresedintele SUA, Joe Biden, s-a referit, la ocaua lui Cuza, aratand ca este o parabola care spune de fapt ce gandesc investitorii despre piata.

"Recent am auzit o poveste veche, in care Cuza, fondatorul Romaniei moderne, se spune ca s-a deghizat ca taran si s-a dus la piata si a pretins ca cumpara lapte de la un negustor care pacalea clientii folosind doua masuri diferite, una mare, pe care o arata clientilor, una mica, cu care de fapt masura laptele pe care il cumparau. Cuza a spus cine este, l-a confruntat pe negustorul necinstit si l-a obligat sa merga prin piata cu cele doua masuri ca sa vada fiecare masura adevarata si falsificata. Nimeni nu mai cumpara de la el", a spus Biden, citat de Mediafax.

Oficialul american a adaugat ca este o parabola care arata cum gandesc investitorii despre piata. "Este o parabola, insa spune mult de fapt cum se gandesc investitorii de astazi despre piata. Ei vor sa faca business acolo unde sunt tratati echitabil si stiu sa deosebeasca masura adevarata de masura falsa. Desigur, niciun conducator, fie Cuza, fie din timpul nostru, nu poate sa faca acest lucru singur", a adaugat Biden.

Vicepresedintele SUA a mai aratat ca s-a preocupat de aceasta probelema in intreaga lume si ca a invatat ca trebuie sa fie judecatori, politisti, procurori fara frica si liderii din comunitatea de afaceri sa lupte impotriva coruptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#biden romania, #biden basescu, #biden cuza , #Stiri Administratie