Bilant de Revelion: Mii de apeluri la 112, sute de infractiuni, peste 170 de permise retinute, amenzi rutiere de jumatate de milion de lei

Marti, 01 Ianuarie 2019, ora 15:30
1211 citiri
Bilant de Revelion: Mii de apeluri la 112, sute de infractiuni, peste 170 de permise retinute, amenzi rutiere de jumatate de milion de lei
Foto: Facebook / MAI

Politistii rutieri au aplicat, in ultimele 24 de ore, aproximativ 1.500 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 547.000 de lei, au fost retinute 172 permise de conducere si 38 certificate de inmatriculare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis marti, 69 dintre conducatorii auto sanctionati contraventional au fost depistati conducand cu viteza peste cea admisa de lege. Totodata, 18 soferi au fost depistati, la volan, sub influenta bauturilor alcoolice, motiv pentru care le-a fost suspendat dreptul de a conduce si au fost sanctionati conform prevederilor legale.

Peste 25.000 angajati ai MAI au actionat in noaptea de Revelion in principal pentru prevenirea faptelor antisociale si asigurarea interventiilor rapide in situatii de urgenta, arata sursa citata.

"In ultimele 24 de ore, echipajele de pompieri, politie si jandarmerie au raspuns la peste 3.300 de solicitari ale cetatenilor primite prin numarul unic de urgenta 112. Au fost sesizate 856 infractiuni, dintre care 196 contra persoanei, 259 contra patrimoniului, 196 privind produsele explozive, iar 274 autori de infractiuni au fost prinsi in flagrant. De asemenea, au fost aplicate peste 2.800 sanctiuni contraventionale in valoare de peste 1.000.000 de lei", informeaza sursa citata.

De asemenea, in ultima zi a anului, au fost confiscate articole pirotehnice in valoare de aproximativ 58.400 lei.

Pompierii au desfasurat peste 1.000 de interventii, dintre care 894 pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si 44 pentru stingerea de incendii. Cauzele principale ale producerii incendiilor au fost instalatiile electrice improvizate si cosuri de fum necuratate sau defecte, releva sursa citata.

Totodata, o aeronava a MAI a efectuat, in ultimele 24 de ore, o misiune aero-medicala.

Jandarmii montani, alaturi de salvamontisti, au actionat preventiv pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta in care sa fie implicate persoanele aflate in aceasta perioada la munte, se mentioneaza in sursa citata.

Peste 140 evenimente publice au fost organizate in noaptea de Revelion, la care au participat aproximativ 300.000 de persoane, conform estimarilor organizatorilor.

Cele mai mari evenimente au fost organizate in Bucuresti si in municipiile Iasi, Constanta, Timisoara si Cluj-Napoca. ...citeste mai departe despre "Bilant de Revelion: Mii de apeluri la 112, sute de infractiuni, peste 170 de permise retinute, amenzi rutiere de jumatate de milion de lei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi Revelion, #infractiuni Revelion , #Stiri Administratie