Bocancii militarilor elvetieni sunt fabricati in Romania pe salarii de mizerie

Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 15:31
1167 citiri
Bocancii militarilor elvetieni sunt fabricati in Romania pe salarii de mizerie
Foto: Wikipedia / TheBernFiles

Bocancii destinati militarilor elvetieni sunt fabricati in Romania de angajati platiti cu salarii foarte mici. Dezvaluirea a fost facuta in cadrul unei emisiuni de televiziune difuzate de postul SRF si a starnit vii comentarii.

Armata elvetiana cumpara incaltaminte pentru trupe, mai exact peste 80.000 de perechi, comanda urmand sa fie suplimentata la anul cu alte 50.000 de perechi. Bocancii sunt fabricati de muncitori romani care primesc pentru munca lor un salariu de mizerie, relateaza site-ul 20minute.ch, care citeaza emisiunea "Rundschau".

Luata in vizor este firma italiana AKU, care a obtinut contractul cu armata elvetiana. Bocancii sunt insa facuti intr-o fabrica din nordul Romaniei, de 250 de angajati platiti cu salariul minim de 300 de franci pe luna (aproape 1.200 de lei), adica 2 franci pe ora, dupa cum a calculat reporterul emisiunii care a vizitat fabrica respectiva.

Banii sunt prea putin pentru traiul familiei si plata darilor, s-au plans muncitorii, sub protectia ...citeste mai departe despre "Bocancii militarilor elvetieni sunt fabricati in Romania pe salarii de mizerie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bocanci militari Elvetia fabricati Romania , #Stiri Administratie