Bogdan Aurescu pleaca in Ungaria: Suntem ingrijorati ca identitatea culturala a romanilor e amenintata

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 22:31
1162 citiri
Bogdan Aurescu pleaca in Ungaria: Suntem ingrijorati ca identitatea culturala a romanilor e amenintata
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a declarat ingrijorat ca identitatea culturala a romanilor din Ungaria e amenintata.

Declaratia, facuta intr-un interviu acordat Agerpres, vine inainte ca Aurescu sa efectueze, joi, o vizita in Ungaria, unde se intalneste cu omologul Peter Szijjarto, cu care va discuta inclusiv despre problemele minoritatilor nationale, situatia din Ucraina si cooperarea in cadrul NATO.

"Suntem (...) ingrijorati de soarta romanilor din Ungaria, a caror identitate culturala este amenintata, motiv pentru care tergiversarea lucrarilor Comitetului poate avea consecinte grave asupra lor. In mod specific, am in vedere asigurarea la un standard adecvat a educatiei in limba romana la toate nivelurile de invatamant, precum si finantarea adecvata a presei de limba romana, 'Foaia Romaneasca', spre exemplu, avand o traditie de peste 60 de ani in promovarea identitatii etnice, culturale, lingvistice a minoritatii romane din Ungaria", a spus ...citeste mai departe despre "Bogdan Aurescu pleaca in Ungaria: Suntem ingrijorati ca identitatea culturala a romanilor e amenintata" pe Ziare.com

#Aurescu vizita Ungaria drepturi romani, #Aurescu drepturi romani Ungaria , #Stiri Administratie