BOR, dispusa sa discute despre impozitarea veniturilor sale, dar vrea inapoi proprietatile confiscate de stat

Miercuri, 26 August 2015, ora 19:44
969 citiri
BOR, dispusa sa discute despre impozitarea veniturilor sale, dar vrea inapoi proprietatile confiscate de stat
Foto: Ziare.com

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) spune ca este deschisa pentru o discutie pe tema impozitarii veniturilor ei daca aceasta ar fi abordata impreuna cu chestiunea retrocedarii sau a compensarii miilor de proprietati bisericesti confiscate de statul roman.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Romane, daca BOR si-ar primi inapoi proprietatile sau compensari pentru miile de cladiri si de terenuri confiscate de statul roman, atunci ar dispune de resursele necesare pentru a se intretine si pentru a-si sustine opera social-filantropica.

Pana in prezent a fost retrocedata Bisericii Ortodoxe Romane "numai o mica parte din proprietatile sale confiscate de regimul comunist".

Mitropolia Moldovei, cea mai bogata din tara

Pe de alta parte, proprietatile si veniturile bisericesti sunt folosite pentru sustinerea multiplelor activitati derulate de BOR in societatea romaneasca, spune Patriarhia.

"Cele aproximativ 800 de institutii si programe socio-medicale si educationale (cabinete ...citeste mai departe despre "BOR, dispusa sa discute despre impozitarea veniturilor sale, dar vrea inapoi proprietatile confiscate de stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BOR discutie impoitare venituri, #BOR proprietati confiscate stat, #BOR venituri , #Stiri Administratie