British Airways reia zborurile, dar vor exista unele perturbari ale programului

Duminica, 28 Mai 2017, ora 10:35
1108 citiri
British Airways reia zborurile, dar vor exista unele perturbari ale programului
Foto: British Airways

Compania aeriana British Airways a anuntat ca intentioneaza ca duminica sa aiba un "program aproape normal" pe aeroportul londonez Gatwick, precum si sa reia "majoritatea serviciilor" pe Heathrow, dupa defectiunea sistemului informatic ce a dus sambata la anularea tuturor curselor.

"Vor exista unele perturbari ale programului nostru duminica, deoarece aeronavele si echipajele noastre nu sunt pe pozitie in toata lumea", a adaugat British Airways pe Twitter, relateaza BBC.

Pentru a evita noi scene de haos duminica, societatea a indemnat pasagerii ca nu vina la aeroport daca nu le-a fost confirmata calatoria.

Un purtator de cuvant al companiei a precizat ca o parte dintre sistemele IT au fost reparate.

"Ne cerem scuze pentru perturbarea enorma provocata clientilor sambata si intelegem cat de frustrante au fost experientele lor", a precizat reprezentantul companiei, subliniind ca pasagerii afectati vor fi despagubiti sau vor primi rezervari noi.

Anterior, compania a anuntat ca majoritatea zborurilor lungi care urmeaza sa aterizeze duminica la Londra vor functiona normal si vor respecta programul.

Defectiunea IT de proportii de sambata a blocat pe aeroporturi mii de pasageri ai British Airways. Compania a spus ca nu exista dovezi ca problemele ar fi fost provocate de un atac informatic.

In plus, aeronavele care au aterizat la Heathrow nu au putut ajunge la porti, pentru ca acestea erau ocupate de avioanele British Airlines (BA) care nu au putut sa plece. Astfel, pasagerii au fost blocati perioade lungi de timp la bord.

Directorul general al BA, Alex Cruz, a declarat ca se crede ca "principala cauza a fost o problema de alimentare cu energie electrica".

Defectiunea a afectat sistemele de check-in si operationale, inclusiv liniile telefonice de relatii cu clientii.

Alte companii care opereaza zboruri de pe Heathroow si Gatwick nu au fost afectate, insa cursele BA de pe alte aeroporturi din lume, precum JFK din New York, aeroportul din Hong Kong, dar si numeroase aeroporturi din Europa au fost blocate. ...citeste mai departe despre "British Airways reia zborurile, dar vor exista unele perturbari ale programului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#British Airways reia zboruri, #British Airways defectiune IT, #British Airways zboruri anulate , #Stiri Administratie