Butoiul de pulbere din sistemul sanitar: Economiile cardului ascund datorii de milioane

Marti, 22 Martie 2016, ora 07:52
1334 citiri
Butoiul de pulbere din sistemul sanitar: Economiile cardului ascund datorii de milioane
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a demisionat lasand sistemul sanitar intr-o situatie extrem de delicata, in unele zone la limita sufocarii din cauza datoriilor foarte mari ale Casei de Sanatate fata de spitale si medici.

Caderile dese ale Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) au dus la acumularea la toate nivelurile a zeci de mii de servicii medicale care nu pot fi decontate, pentru ca nu au putut fi inregistrate prin intermediul cardului de sanatate.

Astfel, in spatele economiilor anuntate de sefii de la Sanatate ca ar fi fost realizate ca urmare a introducerii cardului de sanatate se afla, de fapt, datorii uriase necontabilizate.

Fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Bancioiu, anunta anul trecut ca doar in prima luna de functionare a cardului de sanatate, mai 2015, au fost realizate economii de 100 de milioane de euro. In august, presedintele CNAS spunea ca economiile se ridica la aproximativ 90 de milioane de lei/luna.

La inceputul anului, Casa de Sanatate si... citeste mai departe despre "Exclusiv Butoiul de pulbere din sistemul sanitar: Economiile cardului ascund datorii de milioane" pe Ziare.com

#card de sanatate CNAS, #demisie presedinte CNAS Ciurchea , #Stiri Administratie