Calomniatorilor mei. Rezist!

Marti, 23 Mai 2017, ora 08:56
1030 citiri
Calomniatorilor mei. Rezist!

Un grup de oameni disperati, aflati in pragul puscariei, isi arunca pe masa ultimele carti ramase in mana.

Scopul lor este sa destabilizeze prin decredibilizare si amenintare mecanismul Justitiei care ii impinge spre decont si, in egala masura, sa ii inhibe prin terfelire si intimidare pe toti cei care s-au facut zid in fata asalturilor in valuri ale penalilor.

Aceasta este, sintetic, lectura mea asupra demersului lui Dan Andronic si asa-ziselor sale dezvaluiri.

Inculpatul Andronic si inculpatii din grupul Basescu pe care-i reprezinta au lansat un atac furibund, beneficiind de sustinerea inculpatilor de la putere. E hora mare in usa puscariei.

Dan Andronic nu face dezvaluiri, ele presupun fapte si date certe care lipsesc. Inculpatul, pretins jurnalist, ceea ce nu a fost niciodata, lanseaza doar manipulari, intr-o combinatie abila de fapte deja cunoscute, care ar trebui sa valideze speculatii si minciuni, un paienjenis in care omul obisnuit foarte greu mai poate distinge si din care ramane doar cu gustul amar al unei mizerii sulfuroase generalizate. Acesta si este scopul.

Andronic arunca petardele si pune mizerie in ventilator, iar pe fondul derutei generale, altii, cu puterea in mana, dau loviturile letale. Si la cat de intensa este operatiunea de imagine, ma tem ca urmeaza lovituri grele.

Una deja se profileaza: din informatiile mele, si de putine ori mi-am dorit mai tare ca ele sa fie gresite, pe 6 iunie CCR va admite exceptia Bombonica si nu numai Liviu Dragnea, ci si altii, toti cei acuzati de comiterea unui abuz in serviciu, vor fi scapati de orice raspundere.

Ce teme a lansat Andronic in aceasta operatiune de proportii?

1. Fraudarea alegerilor din 2009 despre care, in fata comisiei parlamentare infiintate exact pentru anchetarea acestei suspiciuni, spune ca nici nu ar fi chiar asa si oricum nu mai poate fi dovedita. Si atunci?

Important era sa fie pusa la zid Laura Codruta Kovesi, asociata cu un presupus complot cu scop difuz. Tema fraudei s-a dus, pentru ca nu a fost niciodata una viabila. Tinta era si este LCK.

Andronic, audiat in Parlament despre alegerile din 2009: Nu cred ca au fost fraudate. Continua cu dezvaluiri fara dovezi. Si nici nu i se cer

2. Arhiva SIPA, dar numai din 2005 incoace, adica eludand tocmai perioada Stanoiu in care acel serviciu lucra in stricta subordonare a ministrului caruia ii livra direct informatii. Daca nu vorbim despre perioada aceea, nu vorbim, de fapt, despre nimic.

Dar nu arhiva ...citeste mai departe despre "Calomniatorilor mei. Rezist!" pe Ziare.com

#ofiteri acoperiti presa Ioana Ene Dogioiu, #Andronic SIPA alegeri 2009, #ofiteri acoperiti presa Robert Turcescu , #Stiri Administratie