Camelia Bogdan dezvaluie cum sunt intimidati magistratii si sustine ca a existat o tentativa de agresiune asupra sa

Joi, 07 Iunie 2018, ora 10:22
1074 citiri

"Starea de fapt care a fost relevata de cercetarea disciplinara face parte dintr-o ampla operatiune de compromitere si intimidare a organelor judiciare, in directa legatura cu actiunea concertata a unor grupuri infractionale politico - economice de a decredibiliza sistemul judiciar si de a incerca subordonarea acestuia inclusiv prin modificarea Legilor Justitiei".

Afirmatiile apartin judecatoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti. Acesta a fost exclusa pentru a doua oara din magistratura, de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM, dar a contestat decizia la Inalta Curte. Pana la verdictul instantei, ea este suspendata din magistratura.

Procesul de la Inalta Curte

Judecatoarea a deschis saptamana aceasta la Inalta Curte un alt proces, in care cere revizuirea sentintei prin care a fost mutata disciplinar timp de sase luni la Curtea de Apel Targu Mures. In acest caz, initial Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis excluderea judecatoarei din magistratura, dar decizia a fost intoarsa de Inalta Curte la un scor strans: 3 judecatori pentru sanctionare, iar 2 judecatori au facut opinie separata si au aratat ca Bogdan nu trebuie sanctionata disciplinar.

In cererea de revizuire aflata la Inalta Curte, Bogdan arata ca aceasta operatiune de compromitere si intimidare a organelor judiciare este in directa legatura cu actiunea concertata a unor grupuri infractionale politico - economice de a decredibiliza sistemul judiciar. Magistratul arata ca se incearca subordonarea sistemul judiciar "inclusiv prin modificarea Legilor justitiei".

"Asemanarea dintre cazurile prezentate de mass-media este atat de mare incat din punctul meu de vedere are in spate acelasi grup de scenografi, metodele de compromitere a magistratilor integri, de intoxicare a investigatiilor cu informatii false si mai ales de compromitere a acestora prin instigarea procurorilor la utilizarea de metode ilegale sau chiar infractiuni", arata Camelia Bogdan.

Care sunt metodele de intimidare

Judecatoarea a facut un inventar al metodelor prin care considera ca s-a incercat intimidarea magistratului:

- Metoda raiders: vehiculata in cadrul serviciilor de informatii pentru a slabi rezistenta persoanelor - asupra tintei erau formulate multe plangeri, sesizari, erau organizate co ...citeste mai departe despre "Camelia Bogdan dezvaluie cum sunt intimidati magistratii si sustine ca a existat o tentativa de agresiune asupra sa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Camelia Bogdan ICCJ, #Camelia Bogdan proces, #Camelia Bogdan Crescent, #camelia bogdan dan voiculescu , #Stiri Administratie