Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Canicula, dar si furtuni pana in iulie - vezi prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Canicula, dar si furtuni pana in iulie - vezi prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Temperaturile vor creste in urmatoarele doua saptamani, urmand sa atinga 33 - 34 de grade Celsius in regiunea Munteniei, iar intervalele de instabilitate atmosferica, cu averse si descarcari electrice, vor fi din ce in ce mai putine si semnalate catre sfarsitul lunii iunie - inceputul lunii iulie, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pentru perioaa 19 iunie - 2 iulie 2017.

In Banat, pe parcursul primei saptamani, vremea va deveni calduroasa, iar in week-end media temperaturilor maxime va atinge 33 - 34 de grade. Procesul de incalzire se va resimti si in timpul noptilor, astfel incat media temperaturilor minime va creste de la 11 la 18 grade.

Valori termice ridicate se vor mentine si in perioada 26-28 iunie, cu usoare variatii de la o zi la alta, dar ulterior va fi in scadere atat media maximelor diurne, spre 28 - 29 de grade in primele zile ale lunii iulie, cat si aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfarsitul intervalului de referinta, la 14 - 15 grade. In intervalul 28 iunie - 2 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si local cantitati de apa mai insemnate.

In Crisana, vremea se va incalzi treptat in timpul primei saptamani, iar in intervalul 23 - 25 iunie media temperaturilor maxime va atinge 32 - 33 de grade. Procesul de incalzire se va resimti si in timpul noptilor, iar media temperaturilor minime va creste de la 12 la 17 grade. Valori termice ridicate se vor mentine si in perioada 26 - 28 iunie, cu usoare variatii de la o zi la alta, dar ulterior va fi in scadere atat media maximelor diurne, spre 26 - 27 de grade in primele zile ale lunii iulie, cat si aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfarsitul intervalului de referinta, la 13 - 14 grade. In intervalul 27 iunie - 2 iulie, probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si local cantitati de apa mai insemnate, va fi ridicata.

In Transilvania, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca pe 21 iunie media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 29 de grade. In 22 iunie se va produce o usoara racorire, insa, spre finalul primei saptamani, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 - 30 de grade. In prima parte a celei de-a doua saptamani nu se vor inregistra variatii semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va cobori spre 25 - 26 de grade.

Pe parcursul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va fi de 10 - 12 grade, ...citeste mai departe despre "Canicula, dar si furtuni pana in iulie - vezi prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori