Cardul de sanatate, oglinda care poate confirma falimentul sistemului

Duminica, 10 Mai 2015, ora 18:30
1085 citiri
Cardul de sanatate, oglinda care poate confirma falimentul sistemului

Introducerea cardului de sanatate reprezinta una dintre cele mai importante decizii din acest domeniu luate de vreun guvern in ultimii 25 de ani.

Pentru prima data, consultatiile medicale, tratamentele si interventiile vor fi inregistrate electronic. Vom sti cu adevarat cat costa sanatatea populatiei din Romania si vor putea fi limitate pierderile din sistem.

Pentru prima data, vor fi monitorizate prescrierea de medicamente si eliberarea lor de catre farmacii. Cine va dori, ma refer la experti din Ministerul Sanatatii, va avea acces la date si va putea dezvolta politici mai eficiente de sanatate publica si finantare a acestui sistem.

Cardul de sanatate trebuia introdus demult. Iar, dupa cum se vede, oamenii aveau nevoie de acest document, in ciuda campaniilor de tot felul pentru a bloca acest mod de a urmari cheltuirea banilor publici.

Acestea sunt lucrurile bune, dar urmeaza o sumedenie de lucruri proaste. Si aici vreau sa ma refer la implementarea acestui card.

Au fost ...citeste mai departe despre "Cardul de sanatate, oglinda care poate confirma falimentul sistemului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#card sanatate, #probleme card sanatate, #blocaj card sanatate, #Victor Ponta card sanatate , #Stiri Administratie