Care sunt cele mai mari temeri ale romanilor

Vineri, 05 August 2016, ora 12:59
999 citiri
Care sunt cele mai mari temeri ale romanilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a dat publicitati, joi, primele rezultate ale Eurobarometrului de primavara 2016, unde sunt prezentate cele mai mari temeri ale natiunilor care compun UE. Dar care e situatia in Romania?

In tara noastra, principalele 5 motive de ingrijorare sunt:

Terorismul - 49%Migratia - 42%Criminalitate - 13%Cresterea preturilor - 10%Somajul - 10%Starea finantelor publice - 8%Siguranta aprovizionarii cu energie - 3%.

Situatia la nivelul Europei

Din document rezulta ca principalele 3 motive de ingrijorare in Europa raman migratia, terorismul si situatia economica.

Fata de precedentul studiu - Eurobarometrul de toamna 2015 - ingrijorarile europenilor fata de pericolul terorismului au cunoscut o crestere semnificativa: +14% ca pondere a raspunsurilor.

Cercetarea a fost derulata in perioada 21-31 mai 2016 in cele 28 de state membre UE, in cele 5 state candidate si in interiorul comunitatiii turce cipriote.

Topul ingrijorarilor

Mentionata de 48% dintre cetatenii ...citeste mai departe despre "Care sunt cele mai mari temeri ale romanilor" pe Ziare.com

#de ce se tem romanii, #romani temeri, #de ce le e frica romanilor, #frici romani, #Eurobarometru romani , #Stiri Administratie