Care sunt salariile greilor din Autoritatea de Supraveghere Financiara

Marti, 04 Februarie 2014, ora 11:59
1567 citiri
Care sunt salariile greilor din Autoritatea de Supraveghere Financiara
Preşedintele ASF Dan Radu Rusanu

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara are un venit net lunar de 14.000 de euro, echivalent in lei, acesta fiind cel mai bine platit salariat al institutiei, in timp ce prim-vicepresedintele si vicepresedintii ASF castiga lunar 12.000 de euro, echivalent in lei.

"Politica salariala pentru conducerea ASF (cei noua membri ai Consiliului ASF) este stabilita potrivit legii de infiintare a ASF, cu modificarile ulterioare. Salariile conducerii ASF nu sunt stabilite in mod arbitrar, ci pe baza prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 94/2013 si sunt limitate la nivelul salarizarii Consiliului de Administratie al BNR. Nivelul salarizarii membrilor Consiliului ASF este mult sub cel al conducerii fostelor comisii de supraveghere (CSA, CNVM si CSSPP). Cel mai mare venit lunar net din cadrul ASF este al presedintelui ASF - echivalentul in lei a 14.000 de euro (informatia a fost facuta publica inca din 30 mai 2013), iar veniturile lunare nete ale prim-vicepresedintelui ASF si vicepresedintilor ASF sunt echivalentul in lei a 12.000 de euro", se mentioneaza intr-un comunicat al ASF, dat luni publicitatii.

Restul salariilor ASF, inferioare celor ale conducerii

In ceea ce priveste restul salariilor din ASF, acestea sunt inferioare celor ale conducerii Autoritatii si au fost stabilite avand in vedere nivelul salariilor din industria supravegheata si reglementata.

Potrivit ASF, nivelul salariilor angajatilor din cadrul institutiei a fost redus in cursul anului 2013 (prin limitarea exceselor salariale si a veniturilor nejustificate acordate de fostele comisii de supraveghere), iar o a doua etapa de reducere va avea loc in anul 2014.

ASF atrage atentia asupra faptului ca nu este o institutie bugetara, ci una de interes public, care se finanteaza in principal din cote, tarife si taxe aplicate entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate. Astfel, veniturile ASF nu provin din bani publici, ci se obtin in functie de volumul pietelor. Daca pietele se contracta, veniturile sunt mai mici si se reflecta inclusiv in reduceri salariale, explica ASF.

#salarii asf, #conducere ASF, #buget asf , #Stiri Administratie