Carmen Dan, despre disparitia lui Morgenstern: Nu imi dau demisia cand un politist nu-si duce la indeplinire sarcinile

Duminica, 13 August 2017, ora 11:29
783 citiri
Carmen Dan, despre disparitia lui Morgenstern: Nu imi dau demisia cand un politist nu-si duce la indeplinire sarcinile
Foto: Facebook/Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis ca nu isi va da demisia din cauza cirscumstantelor disparitiei omului de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat vineri la opt ani de inchisoare.

Precizarile vin dupa ce deputatul PNL Ovidiu Raetchi a cerut acest lucru.

Carmen Dan a declarat ca nu este in aceasta functie pentru a-si da demisia atunci cand un politist judiciar "dintr-o oricare sectie de politie din Romania" nu-si duce la indeplinire sarcinile pe care le are conform fisei postului, ea sustinand ca, de acum inainte, superiorii directi ai celor care nu-si indeplinesc atributiile trebuie "sa iasa personal cu explicatii in fata publicului, sa isi asume erorile sau abaterile si sa suporte consecintele".

Aceasta precizare este facuta de Carmen Dan intr-un P.S. la o postare pe Facebook in care vorbeste despre mandatul sau de ministru al Afacerilor Interne: "Domnule Raetchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci cand un politist judiciar dintr-o oricare sectie de politie din Romania nu-si duce la indeplinire sarcinile pe care le are conform fisei postului.

Va asigur ca nici nu voi lasa lucrurile asa, intr-o nota discreta, insa e cazul ca de acum inainte superiorii directi ai celor care nu-si indeplinesc atributiile de serviciu sa iasa personal cu explicatii in fata publicului, sa isi asume erorile sau abaterile si sa suporte consecintele".

In postarea de pe pagina sa de Facebook, Carmen Dan mentioneaza ca este "un om pragmatic", care crede cu tarie in sintagma potrivit careia suntem consecinta propriilor fapte. "Spun asta pentru ca, cel putin mie, viata mi-a dovedit ca suntem singurii responsabili pentru ceea ce ni se intampla. Exclud aici, desigur, evenimentele nefericite, cum ar fi bolile sau accidentele, desi, si aici, apare o nota relativa in discutie", completeaza ea.

Ministrul continua: "Exista tendinta de a ne incadra in celebrul triunghi victima-salvator-agresor. Nu o spun eu, o spun cei care, stiintific vorbind, s-au aplecat asupra comportamentelor umane. Daca realizezi ca niciuna dintre cele trei pozitii nu este cea pe care trebuie sa o ocupi, daca te autoevaluezi intr-o maniera corecta si asumata, atunci constati ca starile de neutralitate si de echilibru intre ce spui si ce faci conduc catre rezultatul dorit".

Mentionand ca de mai bine de sapte luni se afla in pozitia de ministru de Interne, cu peste 130.000 de oameni in subordine, Carmen Dan afirma: "Ministru de Interne si nu secretarul de scoala de pe vremea cand ave ...citeste mai departe despre "Carmen Dan, despre disparitia lui Morgenstern: Nu imi dau demisia cand un politist nu-si duce la indeplinire sarcinile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Carmen Dan demisie disparitie Morgenstern, #Carmen Dan disparitie Morgenstern, #inchisoare Morgenstern disparut , #Stiri Administratie