Casa Poporului ar putea fi renovata cu fonduri europene. Ce planuri are Presedintele Camerei Deputatilor

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 08:52
2391 citiri
Casa Poporului ar putea fi renovata cu fonduri europene. Ce planuri are Presedintele Camerei Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca doreste sa se faca receptia cladirii Palatului Parlamentului, aratand ca de 23 de ani se investesc bani in acesta constructie si nu s-a incheiat receptia pentru a avea acces la fonduri europene.

"Vreau sa facem receptia. Aceasta cladire mananca bani multi de 23 de ani si nu s-a incheiat niciodata receptia. Daca nu este receptionata, nu este cadastrata, neavand cadastru nu putem aplica pentru fonduri europene", a afirmat Valeriu Zgonea.

El a spus ca fara receptia cladirii nu se poate face nimic, cum ar fi accesarea de fonduri europene pentru instalatiile de incalzie, de energie electrica, pentru deseuri.

"Noi nu putem sa accesam fonduri pentru ca nu avem instrumente, documente care sa confere statului roman ca este proprietarul acestei cladiri si atunci este exclus din strat de la fonduri europene", a adaugat Zgonea.

Valeriu Zgonea a mai aratat ca pentru a incepe procesul de receptie trebuie aprobare in Biroul Permanent si, apoi, secretarul general al Camerei, impreuna cu ministrul de finante "incepe toata procedura".

"In aceasta cladire s-a investit foarte mult de catre statul roman, 23-25 milioane de dolari pe an, din 1990, deja ne-am plictisit, pentru statul roman ar trebui sa fie receptionata aceasta cladire si cele 7-8% din lucrari care nu sunt finalizate nu afecteaza structura de rezistenta", a mai spus Zgonea.

#fonduri europene Palatul Parlamentului, #Casa Poporului renovare, #Palatul Parlamentului receptie, #Valeriu Zgonea Casa Poporului , #Stiri Administratie