Casa Regala capata statut special: Ce rost are si de ce acum

Marti, 09 August 2016, ora 08:25
1244 citiri
Casa Regala capata statut special: Ce rost are si de ce acum
Foto: Facebook/ Familia Regala a Romaniei

Casa Regala a Romaniei va avea un statut clar reglementat, gratie unei legi initiate de Guvern, prin care va deveni personalitate juridica de utilitate publica si autonoma.

Proiectul de lege referitor la Casa Regala a fost initiat de Secretariatul General al Guvernului, iar printre semnatari se numara si vicepremierul Vasile Dancu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Ziare.com a solicitat ministerului o serie de lamuriri cu privire la reglementarea statutului Casei Regale, insa am primit doar citate din diverse legi si expunerea de motive a actulului proiect.

De ce era nevoie sa se reglementeze acum statutul Casei Regale

Reprezentantii biroului de presa de la MDRAP ne-au raspuns la aceasta intrebare citand din prima parte a expunerii de motive a proiectului de lege:

"In prezent, Casa Regala a Romaniei nu are personalitate juridica de sine statatoare, ceea ce produce foarte mari inconveniente, nu numai siesi, ci si institutiilor publice cu ...citeste mai departe despre "Casa Regala capata statut special: Ce rost are si de ce acum" pe Ziare.com

#reglementare statut Casa Regala, #Casa Regala statut utilitate publica, #Casa Regala persoana juridica utilitate publica , #Stiri Administratie