Castel din Transilvania vechi de 200 de ani, revendicat tocmai din Africa

Vineri, 08 Mai 2015, ora 19:59
1058 citiri
Castel din Transilvania vechi de 200 de ani, revendicat tocmai din Africa
Foto: Covasna Media

Un castel vechi de 200 de ani din Covasna a fost revendicat de urmasii indepartati ai primului proprietar, care s-au stabilit tocmai in Africa de Sud.

In cladire functioneaza acum un centru de cultura, iar numeroase personalitati, printre care Mihai Malaimare si Ion Caramitru, le cer autoritatile sa intervina, intrucat statul roman a investit aproximativ patru milioane de euro pentru a consolida monumentul, in ultimii 50 de ani, arata Digi 24.

Este vorba despre Castelul Arcus din Covasna, care a gazduit sute de expozitii, spectacole, ateliere de creatie si recitaluri. Pare un loc rupt dintr-un basm, fiind inconjurat de verdeata si iazuri.

Oamenii de cultura, printre care scriitori, actori si pictori, vor sa salveze castelul, asa ca intentioneaza sa trimita Ministerului Culturii o lunga lista cu semnaturi, astfel inca cladirea sa fie pastrata de statul roman si sa functioneze in continuare ca pana acum. Singura solutie este ca statul sa inchirieze sau sa cumpere palatul.

"Am ...citeste mai departe despre "Castel din Transilvania vechi de 200 de ani, revendicat tocmai din Africa" pe Ziare.com

#castel Covasna revendicat Africa, #castel Transilvania revendicat Africa , #Stiri Administratie