Cat a scazul salariul mediu si care sunt domeniile cel mai bine platite

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 10:56
1198 citiri
Cat a scazul salariul mediu si care sunt domeniile cel mai bine platite

Castigul salarial mediu a scazut in februarie, fata de prima luna a anului, cu 0,5% (9 lei), la 1.731 lei net, cea mai mare valoare, de 5.151 lei, fiind inregistrata in fabricarea produselor din tutun, iar cea mai mica in hoteluri si restaurante - 999 lei.

"In majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mic decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de prime ocazionale in lunile anterioare, a nerealizarilor de productie ori a incasarilor mai mici (functie de contracte), a dificultatilor financiare cu care s-au confruntat unele unitati economice, precum si a angajarilor de personal cu castiguri salariale mici", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari scaderi, cuprinse intre 9,5% si 10%, au fost consemnate in depozitare si activitati auxiliare pentru transport, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, sau - intre 4% si 5% - in extractia minereurilor metalifere, alte... citeste mai departe despre "Cat a scazul salariul mediu si care sunt domeniile cel mai bine platite" pe Ziare.com

#salariu mediu scadere, #salarii bune Romania , #Stiri Administratie