Cat de productiv este presedintele Iohannis?

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 17:16
795 citiri
Cat de productiv este presedintele Iohannis?

De multe ori am auzit comentarii referitoare la viteza de reactie a actualului presedinte al Romaniei, la ritmul de lucru sau la debitul verbal al acestuia. Rautati sau nu, tot ce pot spune este ca frustrarile se nasc in oameni atunci cand se confrunta cu o stare concreta, pe care nu o pot influenta si pe care trebuie sa o accepte asa cum este.

Problema de fond este ca schimbarea in sine, daca nu este in sensul acceptat de fiecare dintre noi, genereaza frustrare, mai ales atunci cand noua stare se dovedeste explicit a fi superioara celor precedente.

Frica de schimbare este endemica in randul mentalitatilor invechite, fie ca vorbim de indivizi cu putere mai mica sau mai mare de decizie, fie ca ne referim la sisteme intregi, disfunctionale si greoaie, asa cum este cazul administratiei publice romanesti.

In aceasta mare de rezistenta la schimbare, exista si initiative care arata ca se poate ca printr-o buna planificare a actiunilor, o atenta calibrare a strategiei si prin multa staruinta, puterea mecanismelor ineficiente, corupte, ignorante sa fie slabita. Am putea vorbi aici de lupta impotriva coruptiei, de eforturile de oprire a defrisarilor sau de reusita aderarii la Uniunea Europeana.

O batalie asemanatoare, dar mai putin vizibila camerelor de filmat avide de senzational si microfoanelor miruite de moguli, se duce in momentul de fata in incercarea de a schimba fundamental modul de gandire si actiune in industria romaneasca, in cresterea economica si dezvoltarea sustenabila.

In tot acest context descurajator, la nivel guvernamental s-a coagulat o echipa temerara, care prin succesele obtinute in derularea unui program amplu de asistenta din partea Coreei de Sud, este pe cale sa transforme radical modul de abordare al productivitatii si competitivitatii in Romania.

Eforturile de a obtine o decizie favorabila din partea ministrului care se ocupa de sectorul IMM-urilor si de consolidarea mediului de afaceri au fost aprig impiedicate de armata de cozi de topor aruncate in functii de conducere de lideri vremelnici. Filosofia acestora este ca desi suntem ultima tara din UE la nivel de productivitate, competitivitate si inovativitate, orice demers de schimbare le poate aduce..."schimbarea", deci cel mai bine este sa nu se intample nimic deoarece doar asa pot detine controlul.

Pentru Romania ramane un deziderat infiintarea unei structuri care sa implementeze o strategie coerenta de productivitate si care sa schimbe fundamental modul de function ...citeste mai departe despre "Cat de productiv este presedintele Iohannis?" pe Ziare.com

#administratie publica Romania , #Stiri Administratie