Catedrala Mantuirii Neamului nu primeste bani de la buget in 2016. Banescu spune ca BOR nu se bucura

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 15:59
1045 citiri
Catedrala Mantuirii Neamului nu primeste bani de la buget in 2016. Banescu spune ca BOR nu se bucura
Foto: Arhiva Ziare.com

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a aratat ca proiectele Bisericii Ortodoxe Romane nu vor fi stopate de faptul ca bugetul pe 2016 nu mai prevede fonduri pentru biserici.

Mai mult, Banescu a aratat, pentru Digi24, ca decizia nu este definitiva intrucat este vorba doar despre un proiect de buget.

"Vorbim despre un proiect, un proiect nu inseamna o lege finala. Este o veste care nu ne poate bucura, dar consideram ca constructiile incepute, inclusiv proiectul Catedralei nationale va putea fi continuat, intrucat conform legii Catedralei din 2005, fondurile alocate pentru aceasta importanta constructie nu provin doar din partea statului, in primul rand sunt fonduri alocate de Biserica, alocate prin donatiile credinciosilor si in ultimul rand din partea institutiilor statului.

Proiectele aflate in derulare in acest moment in cadrul Patriarhiei Romane nu vor stopate, cel mult procesul de edificare al lor va fi unul evident afectat, dar in niciun caz stopat", ...citeste mai departe despre "Catedrala Mantuirii Neamului nu primeste bani de la buget in 2016. Banescu spune ca BOR nu se bucura" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani buget Catedrala Neamului, #taiere bani buget Biserica , #Stiri Administratie