#REZISTam Proteste in Bucuresti si in tara, in ciuda unei ploi torentiale

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 22:40
1169 citiri
#REZISTam Proteste in Bucuresti si in tara, in ciuda unei ploi torentiale

Sute de persoane au protestat, duminica, atat in Bucuresti, dar si in alte orase din tara, in ciuda unei ploi torentiale. Protestele au fost organizate pe Facebook, cel din Bucuresti fiind intitulat "Impreuna salvam tara de corupti".

Oamenii s-au aratat nemultumiti de deciziile Curtii Constitutionale si au cerut sa nu existe prag pentru abuzul in serviciu. De asemenea, si-au aratat nemultumirea fata de numirea lui Mihai Tudose ca premier al Romaniei.

"PSD ciuma rosie", "Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu!", "Hotii" au fost printre scandarile cele mai auzite, iar Dragnea, Tariceanu, Dorneanu si Firea personajele cel mai des invocate de protestatari.

"Daca ramanem pasivi si nu luam atitudine la ceea ce se intampla in jurul nostru, vom pierde definitiv razboiul pe care l-am dus cu coruptia cel putin in ultimele 5 luni", au spus protestatarii.

Protestul s-a incheiat dupa aproximativ trei ore.

Ziare.com a prezentat principalele informatii de la proteste

22:10 - protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului. Sub umbrele sau pelerine de ploaie, cateva sute de oameni cer sa nu existe prag pentru abuzul in serviciu.

In pofida ploii puternice, ei au scandat minute in sir "Hotii" si "Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu!", acompaniati de sunetul vuvuzelelor.

Apoi au strigat de foarte multe ori "DNA, sa vina sa va ia!", urmat de "Nu scapati!" si de "Nu cedam!", informeaza News.ro.

22:00 - "O problema este aceasta majorare artificiala a pensiilor care este absolut inutila, in timp ce toate celelalte se scumpesc. A doua chestiune este ca nu se poate sa distrugi justitia", sustine o penisonara prezenta la protest, citata de Mediafax.

"Am iesit pentru ca nu vreau sa platesc impozit pe cifra de afaceri, mi se pare o hotie pe fata si o manevra de a alunga investitorii din tara", spune un protestatar.

21:40 - Si la Iasi, peste 25 de persoane s-au adunat in Piata Unirii, incepand cu ora 19.00. Ei au pancarte cu mesaje impotriva noului guvern: "Iasiul va acuza! Ne mintiti zi de zi", "PSD nu va mai vrem", "Cat timp ii mai lasam?" si "Scurt si la obiect: Vrem demisia Guvernului si a Parlamentului defect".

21:35 - Aproximativ o suta de persoane s-au strans si in Piata Mare din Sibiu. Mobilizarea s-a facut pe retelele de socializare, evenimentul fiind intitulat "Sibiul impotriva hotiei si minciunii (program de guvernare PSD) ".

News.ro informeaza ca oamenii s-au strans dupa ora 19.00 in Piata Mare. Cei mai multi au pancarte cu "#rezist", dar ...citeste mai departe despre "#REZISTam Proteste in Bucuresti si in tara, in ciuda unei ploi torentiale" pe Ziare.com

#proteste CCR, #proteste PSD, #proteste premier Tudose, #proteste Piata Victoriei , #Stiri Administratie