CCR amana o decizie in cazul Belina. Doi judecatori au lipsit azi si nu vor vota cand se va lua decizia

Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 13:03
916 citiri
CCR amana o decizie in cazul Belina. Doi judecatori au lipsit azi si nu vor vota cand se va lua decizia
Foto: Arhiva site CCR

Curtea Constitutionala a amanat pentru 23 noiembrie dezbaterea sesizarii lui Calin Popescu-Tariceanu referitoare la ancheta DNA legata de modul in care au fost adoptate in Guvern hotararile referitoare la insula Belina.

Tariceanu a cerut CCR sa constate un conflict juridic de natura constitutionala intre Parchet si Guvern.

Valer Dorneanu, presedintele Curtii, a precizat la iesirea de la sedinta ca au absentat azi doi magistrati constitutionali, iar acestia nu vor participa nici la deliberarile si votul de saptamana viitoare in acest caz.

La cererea premierului Tudose, ministrul Justitiei le-a prezentat joi judecatorilor CCR argumentele in favoarea sesizarii lui Tariceanu, sustinand ca aceasta este admisibila. El a spus ca DNA nu are competente de a ancheta legalitatea sau oportunitatea emiterii unei hotarari de guvern.

Vezi intreaga argumentatie a lui Tudorel Toader

La randul sau, procurorul trimis de DNA a sustinut ca rolul CCR nu este e de a exonera functionarii de rang inalt si ca nu poti sa impui procurorului unde sa faca ancheta sau nu.

Iata si argumentele expuse de magistratul DNA la CCR

Potrivit sesizarii lui Tariceanu, conflictul juridic de natura constitutionala este generat de inceperea urmaririi penale privind adoptarea unor hotarari de guvern. "Or, potrivit celor statuate chiar de catre Curtea Constitutionala, adoptarea hotararilor de guvern da expresie competentei originare a Guvernului", arata presedintele Senatului.

Citeste si Liber la furat! Belina cu Belina ...citeste mai departe despre "CCR amana o decizie in cazul Belina. Doi judecatori au lipsit azi si nu vor vota cand se va lua decizia" pe Ziare.com

#CCR amana Belina , #Stiri Administratie