CCR, de rasul curcilor. Presedintele Dorneanu impotriva judecatorului Dorneanu

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 06:47
829 citiri
CCR, de rasul curcilor. Presedintele Dorneanu impotriva judecatorului Dorneanu

La doua saptamani dupa ce i-am solicitat in baza Legii 544/2001 sa explice de ce a disparut opinia concurenta a Liviei Stanciu din continutul Deciziei 392/2017 privind abuzul in serviciu, CCR a binevoit sa imi comunice ceea ce intre timp devenise absolut clar, adica cenzura:

"Raspunzand solicitarii dvs., inregistrata la Curtea Constitutionala cu nr.2936 din 23 iunie 2017, va informam ca, in baza Hotararii Plenului nr.1 din 22 iunie 2017, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.477 din 23 iunie 2017, presedintele Curtii a dispus publicarea Deciziei nr.392 din 6 iunie 2017 in forma publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.504 din 30 iunie 2017. In consecinta, forma deciziei afisata pe pagina de internet a Curtii Constitutionale, care se regaseste intocmai si in baza de date, corespunde publicatiei oficiale.".

Macar acum exista un raspuns oficial si au autor asumat al cenzurii la care a fost supus un judecator al CCR. Cat de monstruoasa este decizia deja a fost explicat pe lung si pe lat. Ca ea incalca grosier Constitutia, Legea Curtii Constitutionale, Codul de procedura civila, decizii anterioare ale CCR, a fost explicat.

Au reactionat specialisti in drept, a reactionat Formul judecatorilor, s-a aratat socat chiar fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean: "Asa ceva nu a mai existat la Curtea Constitutionala. Nu poti sa cenzurezi opiniile separate. (...) Oricum nu influenteaza cu nimic, ca decizia e tot aia majoritara, dar oamenii au dreptul sa vada toate opiniile".

Si are dreptate dl Zegrean. Daca ne uitam pe site-ul CCR, unde Hotararea 1/22.06.2017 nu apare nici acum, se vede cu ochiul liber ca ea nu seamana cu nicio alta hotarare dintre cele luate de Curte.

Daca luam Hotararea nr. 1 din 22 iunie si urmarim procedura de acolo putem intui ce s-a intamplat in acest proces de cenzura.

Enervati de acuratetea juridica si de logica fara fisura a opiniei separate care arata dimeniunea abuzului comis de CCR prin uzurparea rolului de legiuitor pozitiv, judecatorii s-au reunit in sedinta pentru a o infiera pe fosta presedinta a ICCJ, adica pe magistratul de cel mai inlat rang dintre ei si au emis cu manie proletara si forta haitei Hotararea.

Confrom procedurii prevazuta in art. 2, dl Dorneanu i-a cerut dnei Stanciu sa-si modifice opinia. Ma intreb daca o fi avut curajul sa o faca privind-o in ochi sau s-a ascuns viteaz dupa rezolutia din procedura. Si as mai fi curioasa cum a motivat solicitarea.

Cum nu avem ...citeste mai departe despre "CCR, de rasul curcilor. Presedintele Dorneanu impotriva judecatorului Dorneanu" pe Ziare.com

#CCR Stanciu Dorneanu cenzura, #CCR prag abuz , #Stiri Administratie