CCR despre legea pensiilor alesilor locali: Neclara, discrimineaza, fara sursa reala de finantare

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 17:32
1103 citiri
CCR despre legea pensiilor alesilor locali: Neclara, discrimineaza, fara sursa reala de finantare
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea privind pensiile alesilor locali, asa cum a fost ea adoptata de Parlament, nu indeplineste conditiile de claritate, precizie si previzibilitate, instituie o inegalitate de tratament nepermisa in cadrul alesilor locali si are o sursa de finantare incerta, arata CCR.

"Curtea constata ca legea supusa controlului de constitutionalitate incalca art.1 alin. (5) din Constitutie, intrucat normele pe care le reglementeaza nu indeplinesc conditiile de claritate, precizie si previzibilitate cu privire la natura juridica a 'indemnizatiei pentru limita de varsta', al sferei beneficiarilor sai si al modului de stabilire si calcul al indemnizatiei.

De asemenea, legea este contrara prevederilor constitutionale cuprinse in art.16 alin. (1) si art.138 alin. (5), intrucat, pe de o parte, creeaza o inegalitate nepermisa de tratament juridic intre alesii locali, iar, pe de alta parte, stabileste cheltuieli bugetare fara stabilirea unei surse de finantare reale, contrar cerintelor de certitudine ...citeste mai departe despre "CCR despre legea pensiilor alesilor locali: Neclara, discrimineaza, fara sursa reala de finantare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CCR motivare pensii alesi, #CCR pensii speciale alesi locali , #Stiri Administratie