Modificarile Codului Penal, pe masa judecatorilor CCR

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 09:05
1292 citiri
Modificarile Codului Penal, pe masa judecatorilor CCR
Foto: Arhiva

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei discuta, miercuri, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si cele doua ale PDL privind modificarile la Codul Penal adoptate de Camera Deputatilor in 10 decembrie 2013.

Modificarile Codului Penal au atras numeroase critici si au dus la dezbateri aprinse pe scena publica. Acest lucru a facut ca ziua de 11 decembrie sa fie cunoscuta drept "Martea neagra".

Mai mult, aceste modificari au atras si critici externe, inclusiv de la reprezentanti ai ambasadelor straine la Bucuresti si oficiali UE.

Pe 12 decembrie ICCJ a sesizat CCR, spunand ca modificarile pot fi considerate incompatibile cu functionarea statului de drept.

"S-ar putea desprinde concluzia ca toate categoriile de persoane exceptate de la art. 147 din Codul penal si art. 175 din noul Cod penal sau eliminate din sfera subiectului activ al infractiunii de conflict de interese prevazuta in art. 2531 din Codul penal sunt deasupra legii, neputand fi cercetate si ...citeste mai departe despre "Modificarile Codului Penal, pe masa judecatorilor CCR" pe Ziare.com

#CCR modificari Cod Penal, #sesizari modificari Cod Penal, #modificari cod penal , #Stiri Administratie