Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce aduce 1 august in Sanatate: Noutatile pentru pacient

Ce aduce 1 august in Sanatate: Noutatile pentru pacient
1 august aduce o serie de noutati in relatia pacientilor cu sistemul sanitar.

Noul contract cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016-2017 intra in vigoare luni.

Astfel, din 1 august, toti furnizorii de servicii medicale sunt obligati sa informeze pacientii despre consecintele nerespectarii indicatiilor terapeutice.

La medicul de familie

In asistenta medicala primara, se reglementeaza acordarea gratuita a avizelor epidemiologice pentru reintrarea in colectivitate si a adeverintelor medicale pentru prescolari si elevi.

Se reglementeaza situatiile in care asiguratii se pot transfera la alt medic de familie mai devreme de o data la sase luni: daca isi schimba domiciliul in alta localitate, daca intra in arest preventiv, daca sunt condamnati la inchisoare sau daca sunt eliberati.

Pe de alta parte, medicii de familie nu vor mai furniza serviciul spirometrie (stabilire a functiei si a capacitatii... citeste mai departe despre "Ce aduce 1 august in Sanatate: Noutatile pentru pacient" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 501 ori
Citeste mai multe despre1 august sanatate pacienti