Ce dezvaluie stenogramele de la Guvern despre diferenta dintre Ciolos si Grindeanu

Luni, 06 Februarie 2017, ora 15:19
4716 citiri
Ce dezvaluie stenogramele de la Guvern despre diferenta dintre Ciolos si Grindeanu
Fotomontaj cu imagini de la Guvernul Romaniei

Desecretizarea stenogramelor de la sedintele in care Guvernul Ciolos si Guvernul Grindeanu au adoptat ordonante de urgenta prin care s-au modificat Codurile Penale nu ajuta deloc actualul Executiv, asa cum s-a dorit, aratand limpede diferenta foarte mare dintre cele doua moduri de abordare.

Decizia desecretizarii celor doua inregistrari a fost adoptata de Guvernul Grindeanu duminica, in contextul in care sute de mii de oameni au protestat in strada, iar DNA a deschis o ancheta penala in legatura cu modul in care OUG 13 a trecut prin Guvern.

Citeste mai multe aici:

Stenograme din sedinta in care Guvernul a adoptat ordonanta 13. Iordache: Are toate avizele!Ministrii lui Ciolos discutau despre oportunitatea folosirii ordonantelor cand au modificat Codurile Penale - Stenograma

Analizand cele doua documente, se pot trage cateva concluzii.

In primul rand, se poate observa ca fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna a prezentat in timpul sedintei de guvern numeroase argumente pertinente in favoarea adoptarii ordonantei de urgenta din mai anul trecut. Premierul Dacian Ciolos s-a aratat interesat si a fost informat in legatura cu urgenta si necesitatea adoptarii actului normativ.

De asemenea, fostul ministru pentru Dialog Social Violeta Alexandru a atras atentia asupra faptului ca e nevoie de mare atentie atunci cand se fac reglementari prin ordonanta de urgenta, iar premierul Dacian Ciolos a subliniat faptul ca asemenea decizii trebuie asumate atunci, ca e nevoie de "o modificare a unui act normativ in interesul larg al cetatenilor, care poate sa fie argumentat prin acest interes al cetatenilor".

In schimb, in cazul Guvernului Grindeanu, forma finala a OUG 13 nu a fost prezentata sau argumentata, iar premierul nu s-a aratat deloc interesat de ea, dorind sa stie doar daca au fost obtinute toate avizele legale. Chiar si asa, cu toate ca a fost asigurat in repetate randuri de acest lucru, trebuie punctat faptul ca OUG 13 a fost adoptata fara avizul CSM, desi cu doar cateva ore inainte Guvernul solicitase punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii, pe care nu l-a mai asteptat.

Trebuie remarcat si faptul ca niciun ministru nu a avut nimic de comentat, nici macar cei doi care si-au asumat responsabilitatea alaturi de ministrul Justitiei, adica ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul Florin Iordache nu a explicat ce efecte va avea OUG 13, cate dosare vor fi inchise sau blocate, s ...citeste mai departe despre "Ce dezvaluie stenogramele de la Guvern despre diferenta dintre Ciolos si Grindeanu" pe Ziare.com

#diferente ordonanta Ciolos Iordache , #Stiri Administratie