Ce drepturi ai ca pacient, cand poti chema medicul acasa si cum iti platesti singur contributia la sanatate

Duminica, 04 Decembrie 2016, ora 18:05
1009 citiri
Ce drepturi ai ca pacient, cand poti chema medicul acasa si cum iti platesti singur contributia la sanatate
Foto: Arhiva Ziare.com

Ai platit ani buni contributia la sanatate, dar la un moment dat ai ramas fara asigurare. Care sunt serviciile medicale de care beneficiezi in continuare si ce poti sa faci ca sa fii sigur ca, daca te imbolnavesti, nu vei fi nevoit sa te inglodezi in datorii?

Ziare.com a adresat cateva intrebari reprezentantilor Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor, iar acestia va ofera o lista lunga cu lamuriri, explicatii si precizari de care aveti nevoie fie ca sunteti, fie ca inca nu sunteti, dar va doriti sa fiti asigurat.

Un cititor asigurat ne-a semnalat la redactie faptul ca s-a programat la o policlinica din Capitala fiind informat in prealabil ca medicul respectiv are contract cu CASMB. La receptie i s-a comunicat insa ca medicul are contract si poate deconta doar consultatia, nu si eventualele investigatii suplimentare (analize etc). Este acest lucru legal? Un medic poate avea contract cu Casa doar pentru anumite servicii, iar pentru altele nu?

Da, acest lucru este legal, depinde ...citeste mai departe despre "Ce drepturi ai ca pacient, cand poti chema medicul acasa si cum iti platesti singur contributia la sanatate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drepturi pacienti asigurare sanatate, #plata asigurare sanatate ANAF, #sot coasigurat sotie , #Stiri Administratie