Ce loc ocupa romanii in UE dupa ponderea cheltuielilor pentru mancare si bauturi nealcoolice

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 11:57
1180 citiri
Ce loc ocupa romanii in UE dupa ponderea cheltuielilor pentru mancare si bauturi nealcoolice
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii cheltuie cei mai multi bani pe produse alimentare si bauturi nealcoolice din randul cetatenilor din Uniunea Europeana, arata datele publicate marti de Eurostat.

In 2017, gospodariile din Uniunea Europeana (UE) au alocat, in medie, 12,2% din cheltuielile totale de consum pentru "produse alimentare si bauturi nealcoolice".

Aceasta este a treia cea mai importanta categorie de cheltuieli, dupa "locuinta, aprovizionare cu apa, electricitate, gaz si alti combustibili" - 24,2% - si "transport" - cu 13%.

Statele membre care depasesc 20% la acest capitol sunt: Romania (27,8%), care ocupa primul loc in acest clasament, Lituania (21,6%) pe a doua pozitie si Estonia (20,3%), care completeaza acest top 3.

La polul opus se situeaza gospodariile din Austria, care aloca pentru aceasta categorie 9,9% din cheltuielile totale de consum; Irlanda (9,2 %), Luxemburg (8,9 %) si Marea Britanie (8,2 %).

Astfel, romanii cheltuie cei mai multi bani pe mancare si bauturi nealcoolice din randul cetatenilor din Uniunea Europeana.

Iata situatia pe tari:

Foto: Eurostat

Romanii de la oras dau 80% din salariu pe mancare, datorii si intretinere. Cetatenii altor tari din UE dau doar 15%Pe ce se duc banii nostri si o comparatie cu restul UE. Cat de bine se traieste in Germania sau LuxemburgRomanii dau 2 din 3 lei pe mancare, dar au gusturi mai scumpe - de la sampanie la fructe de mare

A.D. ...citeste mai departe despre "Ce loc ocupa romanii in UE dupa ponderea cheltuielilor pentru mancare si bauturi nealcoolice" pe Ziare.com

#cheltuieli alimente romani, #date Eurostat bani romani mancare , #Stiri Administratie