Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce s-a decis in prima sedinta CSAT cu noii ministri Fifor si Simon

Ce s-a decis in prima sedinta CSAT cu noii ministri Fifor si Simon
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat, in sedinta de joi, Strategia nationala in domeniul prevenirii proliferarii armelor de distrugere in masa si a avizat un proiect de hotarare de guvern privind Ministerul Apararii, documentul fiind necesar pentru "contracararea riscurilor la adresa Romaniei".

A fost prima sedinta a CSAT la care au participat noul ministru al Apararii, Mihai Fifor, si noul ministru al Economiei, Gheorghe Simon.

"Obiectivul Strategiei este dezvoltarea si consolidarea cadrului de cooperare si coordonare a actiunilor autoritatilor romane, precum si a mecanismelor si instrumentelor necesare acestora pentru prevenirea si combaterea amenintarilor la adresa securitatii nationale reprezentate de proliferarea armelor de distrugere in masa si a vectorilor purtatori", precizeaza Administratia Prezidentiala.

Strategia va fi implementata in perioada 2017-2019 si va viza intarirea capacitatii de reactie rapida.

Tot in sedinta de azi, a fost analizat si avizat proiectul de HG pentru aprobarea organigramei structurilor centrale ale Ministerului Apararii Nationale si a numarului total de posturi aferent acestora.

"Necesitatea acestui act normativ este determinata de contracararea riscurilor si amenintarilor noi la adresa Romaniei, generate de evolutia mediului de securitate si de indeplinirea misiunilor care revin organismului militar", precizeaza Administratia Prezidentiala.

Prin documentul aprobat de CSAT, la nivelul Ministerului Apararii se va face o redistribuire a responsabilitatilor, fara a se depasi numarul de posturi prevazute in buget.

In cadrul sedintei CSAT s-a discutat, de asemenea, si despre securitatea energetica, fiind analizate riscurile si oportunitatile asociate acestui domeniu.

"Resursele energetice constituie un fundament al dezvoltarii economico-sociale, avand inclusiv potentialul de a aduce contributii importante la promovarea intereselor nationale.

In acest context, membrii CSAT au hotarat ca, in perspectiva valorificarii viabile a resurselor energetice ale Romaniei, sa se aiba in vedere mai multe aspecte precum: eficientizarea cadrului legislativ si intarirea atributiilor unor organisme de stat cu competente in domeniu; consolidarea managementului si eficientizarea activitatii unor operatori din portofoliul statului; promovarea proiectelor de valorificare a potentialului energetic al Romaniei pe segmentele de productie si transport", mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

Summit-ul ...citeste mai departe despre "Ce s-a decis in prima sedinta CSAT cu noii ministri Fifor si Simon" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 637 ori
Citeste mai multe despresedinta CSAT Iohannis Fifor