Ce spune Colegiul Medicilor despre decizia instantei referitoare la banii in plic

Marti, 18 August 2015, ora 16:27
1052 citiri
Ce spune Colegiul Medicilor despre decizia instantei referitoare la banii in plic
Foto: Ziare.com

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) considera ca solutiile date de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in cazul celor doua hotarari prin care medicul este asimilat functionarului public sunt "criticabile", acesta fiind pus, "in mod nedrept", in afara legii.

Potrivit unui comunicat remis marti, CMR sustine ca ar trebui de urgenta sa aiba loc o clarificare a statutului medicului prin intermediul legii adoptate de Parlament si "nu prin transformarea unei instante de judecata in organ legislativ".

"Instanta care a cerut 'interpretarea legii' practic s-a degrevat de solutionarea cauzei refuzand sa o judece si sa pronunte o solutie fata de probele de la dosar si in raport de textele legale in vigoare", se arata in comunicatul citat.

E oficial: Fara atentii sau donatii pentru medicii din spitalele de stat

CMR considera ca, prin modul in care s-a actionat, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a transformat in legiuitor modificand un text de lege in vigoare dupa cum a ...citeste mai departe despre "Ce spune Colegiul Medicilor despre decizia instantei referitoare la banii in plic" pe Ziare.com

#Colegiul Medicilor decizie ICCJ, #medici functionari publici, #ICCJ medici functionari publici , #Stiri Administratie