Ce spune Firea despre calea ferata ucigasa din Herastrau

Marti, 13 Iunie 2017, ora 17:07
883 citiri
Ce spune Firea despre calea ferata ucigasa din Herastrau
Foto: captura video Youtube

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, ca a sesizat de mai multe ori Ministerul Transporturilor cu privire la constructia unei pasarele in Parcul Herastrau si i-a cerut ministrului sa dea acordul primariei pentru aceasta investitie in cazul in care ministerul nu poate sa o realizeze. Este vorba despre o zona in care mai multi oameni au murit in ultimii ani calcati de tren.

"Am semnalat Ministerului Transporturilor inca de anul trecut aceasta problema extrem de grava, (...) pentru ca doar parcul este in administrarea PMB, prin ALPAB.

Inclusiv acum cateva saptamani, cand a mai fost un incident, inclusiv acum cateva zile, chiar si ieri i-am scris din nou domnului ministru si l-am rugat sa contacteze institutia suport care trebuie sa realizeze acest obiectiv de investitii. Daca ministerul nu poate sa realizeze, nu stiu, din motive financiare sau administrative, sa ne dea noua acordul pentru a putea face o pasarela.

Stiti foarte bine, caile ferate nu sunt la Primaria Capitalei, dar parcul este al nostru. Este infiorator ce se intampla, dar noi am sesizat asta in repetate randuri si nu am primit niciun raspuns", a sustinut primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Refuzuri repetate de la Ministerul Transporturilor

La inceputul lunii martie, reprezentantii municipalitatii spuneau ca Primaria Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), a avut prevazuti in buget inca din 2015 banii necesari studiului de fezabilitate pentru construirea unei pasarele pietonale peste lacul Herastrau, insa Ministerul Transporturilor nu si-a dat avizul.

Pentru ca nu exista un pod sau o pasarela peste lacul Herastrau, trecerea pietonilor si biciclistilor de pe un mal pe celalalt al lacului, respectiv intre cele doua zone ale parcului impartite de lac, se face pe langa calea ferata Bucuresti-Constanta.

Reprezentantii municipalitatii aratau atunci ca cetatenii au facut nenumarate reclamatii si au semnalat pericolul traversarii caii ferate in zona respectiva si accesul dificil pe podul de cale ferata, astfel ca, din 2015, Primaria Capitalei, prin ALPAB, a alocat fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unei pasarele pietonale peste lacul Herastrau si a solicitat Ministerului Transporturilor avizul de principiu.

"Atat in 2015, cat si in anul 2016, Ministerul Transporturilor a refuzat propunerea municipalitatii, argumentand ca solutia propusa nu se incadreaza in regulile privind amplasarea si autorizarea co ...citeste mai departe despre "Ce spune Firea despre calea ferata ucigasa din Herastrau" pe Ziare.com

#Firea pasarela parc Herastrau, #Firea Ministerul Transporturilor pasarela Herastrau, #om murit tren Herastrau, #om lovit tren pod Herastrau , #Stiri Administratie