Ce urmeaza dupa autodenuntul lui Ghita? Cine sunt expertii? Misterioasa evitare a institutiei care poate face lumina

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 07:21
856 citiri
Ce urmeaza dupa autodenuntul lui Ghita? Cine sunt expertii? Misterioasa evitare a institutiei care poate face lumina
Foto: Arhiva Ziare.com

Autodenuntul depus de Sebastian Ghita in privinta falsificarii raportului de experti referitor la acuzatia de plagiat din teza procurorului sef DNA Laura Codruta Kovesi a fost inregistrat la Parchetul de pe langa ICCJ.

Va urma acum calea procedurala normala pentru orice sesizare, dupa cum a declarat pentru Ziare.com, purtatorul de cuvant al acestei institutii, procuror sef de birou, Ramona Bulcu.

Asta inseamna ca sesizarea va fi repartizata unui procuror de caz care va incepe verificarile si va administra toate probele pe care le considera necesare.

Ce trebuie sa verifice procurorul?

Dna Kovesi a fost acuzata in 2012, pe cand era procuror general, de Grupul pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, ca ar fi plagiat in teza de doctorat sustinuta in decembrie 2011 la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii de Vest din Timisoara, cu titlul "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal". In septembrie 2012, CNE a stabilit ...citeste mai departe despre "Ce urmeaza dupa autodenuntul lui Ghita? Cine sunt expertii? Misterioasa evitare a institutiei care poate face lumina" pe Ziare.com

#Sebastian Ghita autodenunt, #Sebastian Ghita Laura Kovesi plagiat , #Stiri Administratie