Ce vrea Iohannis: Functie in conducerea PNL si guvernator de regiune

Joi, 21 Februarie 2013, ora 11:35
1786 citiri
Ce vrea Iohannis: Functie in conducerea PNL si guvernator de regiune

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, proaspat membru al PNL, a declarat joi, in timpul unei conferinte de presa, ca nu renunta la functia de primar, nu paraseste Sibiul, in schimb vrea o functie in conducerea PNL, dar asteapta sa vada ce ii propune Crin Antonescu, iar ulterior isi doreste functia de guvernator al unei regiuni care sa aiba capitala la Sibiu.

"Voi candida in PNL pentru o functie de conducere. Care va fi aceea se va stabili astazi la diferitele sedinte la care voi participa si eu. Nu imi doresc o anumita functie. Nu am plecat cu ideea sa merg la PNL, sa iau o functie sau sa iau functia cuiva. Am plecat cu ideea sa ma integrez in echipa de conducere si atunci, evident, ca astept propunerile care vor veni, in special de la presedintele Crin Antonescu", a spus Iohannis.

Acesta a precizat ca va obtine in urma Congresului PNL "cu siguranta o functie de conducere".

Intrebat daca anul viitor, ar accepta functia de presedinte al PNL, daca Crin Antonescu ar fi nevoit sa renunte la aceasta functie, dupa eventuala sa alegere ca presedinte al Romaniei, Iohannis a spus ca, "este dispus sa discute" pe acest subiect.

"Este posibil ca atunci sa devin una din persoanele care ar intra in discutie, daca va fi asa sau nu, vom vedea atunci. Nu cu gandul acesta, am intrat in PNL. Daca s-ar pune problema, as fi dispus sa discut (anul viitor, despre functia de presedinte al PNL n.r.)", a explicat Iohannis.

Pentru a lamuri relatiile sale cu liberalii, Iohannis a spus ca nu doreste sa se implice la nivelul filialei judetene, ci in conducerea centrala a partidului. Cat priveste raporturile sale cu fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, Iohannis spune ca au "o relatie buna".

"Nu am avut sentimentul ca sunt folosit (in PNL n.r.). Nu m-am simtit folosit niciodata.Eu cred ca relatia este una buna (cu domnul Tariceanu n.r.). Ultimele discutii au fost cordiale, nu vad nici un motiv pentru care s-ar schimba acum aceste relatii", a aratat Iohannis.

In ceea ce priveste planurile sale in administratie, Iohannis a clarificat faptul ca deocamdata vrea sa ramana primar al Sibiului, dar vrea si postul de viitor guvernator al unei regiuni, cu capitala la Sibiu.

"Acum nu visez postul de prim-ministru, cum nu vizez nici postul de presedinte. Eu nu plec acum din Sibiu. Eu am intrat in PNL, pentru a intari pozitia Sibiului. Eu nu renunt nici la Primarie, nici la Sibiu. (...) Asta (postul de guvernator de regiune n.r.) nu as exclude acum. Nu am discutat in PNL despre regionalizare. Vom avea discutii pe aceasta tema", a spus Iohannis, care a adaugat ca si-ar dori ca viitoarea capitala regionala sa fie la Sibiu.

Anul viitor, Iohannis a spus ca nu va candida la Presedintia Romaniei si ca deocamdata nu este interesat de postul de premier, motiv pentru care nu se considera un oponent al lui Victor Ponta.

"Este greu sa imi imaginez acum pentru ce as renunta la functia de primar al Sibiului. (Functia de presedinte al Romaniei n.r.) nu este o tinta pentru mine in 2014. Nu vizez functia de premier sau de presedinte. Nu sunt un oponent (al domnului Ponta n.r.)", a marturisit Iohannis.

Intrebat de ce nu demisioneaza din functia de primar, unde a fost reales in 2012, pentru a patra oara, pe listele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Iohannis a spus ca Legea administratiei publice locale il avantajeaza pentru ca este un primar sas si nu este nevoit sa renunte la Primarie, intrucat FDGR-ul este o "formatiune nepolitica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis PNL, #Klaus Iohannis functie Guvern, #Klaus Iohannis functie PNL, #Klaus Iohannis ministru , #Stiri Administratie