Cea mai mare aeronava din lume s-a "rupt in doua", dupa un zbor efectuat cu succes

Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 12:22
889 citiri
Cea mai mare aeronava din lume s-a "rupt in doua", dupa un zbor efectuat cu succes
Foto: captura YouTube / SciNews

Cea mai lunga aeronava din lume, hibridul Airlander 10, a inregistrat un incident neprevazut sambata, la doar 24 de ore dupa un zbor de succes efectuat in timpul procedurilor de testare.

Combinatie de avion si dirijabil, Airlander 10, care are o lungime de 92 de metri, este inca in plin proces de dezvoltare, fiind conceput pentru diverse zboruri de salvare sau transport de marfuri.

Aparatul a fost vazut "rupt in doua" de martori, pe un teren din Bedfordshire, iar proprietarul companiei Hybrid Air Vehicles Ltd a declarat ca Airlander 10 s-ar fi desprins din chingile care il tineau la sol, ceea ce ar fi declansat sistemul de siguranta care ar fi dezumflat interiorul, pentru a-l readuce la sol, relateaza BBC.

Nu era in timpul unui zbor si nu a fost din cauza zborului, a tinut sa sublinieze proprietarul companiei.

La bord nu se afla nimeni, dar doi membri ai staff-ului au suferit rani minore in timpul incidentului, find transportati la spital ca masura de precautie.

Aparatul este acum la sol, in siguranta. Carburantul si heliumul din interior sunt tinute sub control, in siguranta, a mai precizat seful Hybrid Air Vehicles.

"Testam acest prototip, iar incidente de aceasta natura pot aparea in timpul fazei de dezvoltare. Vom analiza cauzele si vom face toate reparatiile in urmatoarele saptamani", mai precizeaza sursa citata.

Vineri, Airlander a decolat la ora locala 15:11 si a aterizat cu succes la ora 16:18 pe aerodromul din Cardington.

C.B. ...citeste mai departe despre "Cea mai mare aeronava din lume s-a "rupt in doua", dupa un zbor efectuat cu succes" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Airlander 10 incident zbor , #Stiri Administratie