Cel mai mare asalt cu parasutisti de dupa Razboiul Rece (Galerie foto)

Joi, 27 August 2015, ora 12:11
1015 citiri
Cel mai mare asalt cu parasutisti de dupa Razboiul Rece (Galerie foto)
Foto: Facebook / Ambasada SUA

Zilele acestea se desfasoara in Romania si in alte cateva state europene exercitiul Swift Response 15, cel mai mare exercitiu NATO aeropurtat organizat pe continentul european dupa incheierea Razboiului Rece.

Exercitiul Swift Response 15 include mai multe asalturi aeropurtate care au loc aproape simultan in poligoane din Romania, Bulgaria, Germania si Italia, la el participand peste 4.800 de militari din 11 tari NATO: Romania, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Marea Britanie si SUA, se precizeaza pe site-ul oficial al Armatei americane din Europa.

Obiectivul acestei misiuni, desfasurate in perioada 18 august-13 septembrie si conduse de Fortele Terestre ale SUA, este de a integra fortele aliatilor si de a asigura coerenta in desfasurarea misiunilor comune, precum si de a demonstra capacitatea de reactie rapida in cazul unor operatiuni de mentinere a securitatii europene, precizeaza sursa citata.

NATO in Romania: Suntem ca un cutit si vom ...citeste mai departe despre "Cel mai mare asalt cu parasutisti de dupa Razboiul Rece (Galerie foto)" pe Ziare.com

#exercitiu militar NATO Galati, #Swift Response Galati, #Swift Response 2015 NATO Romania , #Stiri Administratie